Durun canım hemen yanlış anlamayın. Hemen açıklayayım. Çin'in Pekin kentinde yaşayan Chen Xiao isimli 26 yaşındaki çinli bir kız web sitesinde saati 20 yuan'a (yaklaşık 5 TL) isteyenlerin yasadışı, ahlaka aykırı yada şiddet içermediği sürece her türlü isteklerini yerine getirebileceğini belirtiyor. Yani bir nevi hayatını kiralıyor.
Çinli kız işini kaybedip uzun süre iş bulamadıktan sonra en sonunda artık kendim ve başkaları için birşeyler yapmalıyım diyip bu işe başlamış. Web sitesinde Size hizmet etmeye hazırım mesajıyla müşteri toplamaya çalışırken güzel olması yüzünden bugüne kadar birçok ahlaksız teklif aldığını ancak hiçbirini kabul etmediğini, bazen her nekadar bu teklifler yüzünden umutsuzluğa düşse de yine de hiç vazgeçmediğini söylüyor. Buarada hemen satır arasına sıkıştırmak istiyorum: bu iş sayesinde artık gelecek endişesi yaşamadığını da belirtmiş.
Çinli kızımız ayrıca bir röportaj esnasında da bugüne kadar yaptığı en anlamlı işin çinli bir kadının doğum esnasında fotoğraflarını çektiği görev olduğunu da söylemiş.
Hani başka fotoğrafı yokmuymuş diye arayan meraklı gözler için Chen Xiao'ın web sitesi burada.
Yorumlar